Hoe wijzig ik mijn smtp instellingen?

Geüpdatet 3 months ago door Ruben Hiemstra

Het aanpassen van je smtp instellingen voor uitgaande mail verschilt per mail programma. In de meeste programma's staat het bij accountinstellingen.

Gebruik je Mac mail? Dan ga je naar het menu mail > voorkeuren. In dat venster selecteer je het account waar het omgaat. Bij server uitgaande email(smtp) klik je en vervolgens kies je wijzig smtp server lijst.

Gebruik je Outlook 2013/2016? Volg dan het volgende stappenplan:

- Open Outlook en navigeer naar '' Bestand " .

- Klik op " Accountinstellingen " en selecteer het mail adres waarvan je de smtp instellingen wilt wijzigen

- Je krijgt nu een scherm te zien met de mail instellingen, hier kan je de smtp server wijzigen.

- Om de versleutelingstype en/of poortnummer te wijzigen, ga je naar Meer instellingen > Geavanceerd .

- Klik op Ok om dit venster te sluiten, klik vervolgens op Volgende om het account te gaan testen, wanneer dat voltooid is kan je alle schermen afsluiten.

Je hebt nu succesvol de smtp instellingen van je e-mail account gewijzigd. Kom je er niet uit neem dan kan je altijd contact opnemen met onze support team. Door in het dashboard op het praat ballonnetje te klikken kan je een chat met ons starten.