Verbinding maken met een MYSQL database

Geüpdatet 3 months ago door Ruben Hiemstra

Verbinding maken met de database

In het artikel Mysql database aanmaken heb je succesvol een database aangemaakt en ook login gegevens aangemaakt voor de database. Nu wil je graag verbinding maken door de gegevens in je script/code in te voeren of bij de installatie pagina van je CMS.

Je hebt het scherm MYSQL databases van cPanel nodig, daarom eerst een uitleg hoe je op de juiste plek komt. En daarna hoe je de gegevens kan vinden om verbinding te maken.

Via het Dashboard

Mocht je nog niet ingelogd zijn op ons dashboard, ga dan naar https://dashboard.xxlwebhosting.com . Log in met de gegevens die je van ons hebt ontvangen.

Klik in het linkermenu op "Webhosting" en klik vervolgens op " inloggen "om direct in te loggen op het cPanel. Navigeer vervolgens naar " MySQL-databases ", hier kan je de benodigde gegevens vinden die je nodig hebt om verbinding te maken met je database.

Via Cpanel

Als je weet hoe je rechtstreeks in cPanel kan inloggen of gewend bent om direct in cPanel in te loggen, klik vervolgens op MySQL-databases. ( Om direct in te loggen op het cPanel kan je naar jedomeinnaam.nl/cpanel of cpanel.jedomeinnaam.nl gaan )

In het scherm MYSQL databases van cPanel heb je een overzicht van alle databases die in je pakket aanwezig zijn. Als je de zelfgekozen naam hebt opgeschreven bij de voorgaande stappen, denk er dan om dat de database naam altijd begint met je cPanel username en een _ ( _cpaneluser). Dit zie je ook terug in het overzicht van de aanwezige databases in cPanel.
De username die aan de database gekoppeld is kun je in het overzicht vinden van cPanel.

Verbinding maken

Om verbinding te gaan maken met je database heb je de volgende gegevens nodig:

Host: localhost
username
: je eigen gekozen username of zie cPanel.
password
: deze heb je genoteerd bij de vorige stappen
db(
database):naam van de database, zie cPanel

Ben je het wachtwoord kwijt van de database user dan kun je deze via cPanel wijzigen. Mocht je hem al in gebruiken in een script zoals Wordpress dan kun je in het config bestand de gegevens terugvinden(wp-config.php in de public_html bij wordpress).