Hoe maak ik een backup met installatron?

Geüpdatet 5 months ago door Ruben Hiemstra

Om een backup te maken met installatron moet je eerst inloggen op het cPanel, dat kan je op 2 manieren doen:

Via het Dashboard

Mocht je nog niet ingelogd zijn op ons dashboard, ga dan naar https://dashboard.xxlwebhosting.com . Log in met de gegevens die je van ons hebt ontvangen. Klik in het linkermenu op "Webhosting" en klik vervolgens op " inloggen "om direct in te loggen op het cPanel.

cPanel

Om direct in te loggen op het cPanel kan je naar jedomeinnaam.nl/cpanel of cpanel.jedomeinnaam.nl gaan en inloggen met de loggingegevens van je hostingpakket. Mocht je deze de gebruikersnaam / wachtwoord niet meer weten, kan je deze terugvinden en eventueel wijzigen in het dashboard. Navigeer daarvoor naar Webhosting > beheren > logingegevens voor hostingpakket.

Wanneer je bent ingelogd op het cPanel, scroll je naar beneden totdat je het blokje " Software " en klik vervolgens op Installatron Applications InstallerAls eerste open je de lijst met mijn applicaties in installatron, daar vink je de website aan welke je wil backuppen. Na selectie klik je onderin op "Reservekopie".

Als je op "Reservekopie" hebt geklikt kom je in het onderstaande menu terecht. Hier kan je zien hoe groot de backup wordt en kan je eventueel nog een label toevoegen. Als je klaar bent om te backuppen kan je klikken op "Reservekopie".

Zodra je op "Reservekopie" hebt geklikt zie je onderstaande voortgangsbalk.

Als de backup klaar is zie je ook staan dat er 1 of meerdere backups aanwezig zijn.

De backups kan je vervolgens vinden onder "Mijn backups".