Hoe maak ik een Autoresponder / Out of office aan?

Geüpdatet 5 months ago door Ruben Hiemstra

Een automatische reactie op je mailadres instellen voor als je op vakantie bent bijvoorbeeld. Dat is wat je met een autoresponder kan doen. Je kan een periode instellen waarop de autoresponder actief moet zijn.

Allereerst moeten we naar het cPanel scherm Autoresponders. Hieronder een uitleg hoe je daar komt.

Vanuit het Dashboard
Mocht je nog niet ingelogd zijn op ons dashboard, ga dan naar https://dashboard.xxlwebhosting.com. Log in met de gegevens die je van ons hebt ontvangen.

Klik in het linkermenu op "Webhosting" en klik op het kopje "Inloggen". Hiermee kom je in het hoofdscherm van cPanel. Hier vind je onder het kopje e-mail de optie Autoresponders.

Vanuit cPanel
Je kan ook direct inloggen op het cPanel, dat doe je door naar jedomeinnaam.nl/cpanel of cpanel.jedomeinnaam.nl te gaan. Vervolgens log je in met de loggingegevens van je hostingpakket.

Wanneer je bent ingelogd op het cPanel, navigeer je naar het blokje Emails en klik je op Autoresponders .

Auto responder aanmaken

1. Klik op de knop Add autoresponder
  2. Geef een interval op, hoe veel uur er gewacht moet worden voordat er een automatisch bericht naar dezelfde afzender gaat
  3. Geeft het mailadres op waarvoor je de autoresponder wil instellen
  4. Geeft het onderwerp op voor het automatische bericht
  5. Geef een tekst op voor het automatische bericht
  6. Stel een start en stop datum in
  7. Druk op create

Je hebt nu succesvol een Autoresponder aangemaakt. Mocht je nog vragen hebben kan je altijd terecht bij onze support, door in het dashboard op het praat ballonnetje te klikken kan je een chat met ons starten.