Ik ben mijn cpanel / ftp wachtwoord vergeten

Geüpdatet 4 months ago door Ruben Hiemstra

Er ontstaat vaak verwarring bij het verschil tussen de username en wachtwoord voor het cPanel en de ftp inloggegevens, deze zijn hetzelfde

In dit artikel ga ik je uitleggen wat je moet dan wanneer je je cPanel / ftp inloggegevens  bent vergeten.  Deze gegevens kan je zelf beheren in het dashboard, ben je hier nog niet op ingelogd? Ga dan naar dashboard.xxlwebhosting.com .

Wanneer je bent ingelogd zie je in het linkermenu '' Webhosting '' staan, klik hierop. Je krijgt dan het volgende scherm te zien

Achter het pakket waarvan je cPanel loggingegevens of FTP gegevens nodig hebt, klik je op ''  beheren". Vervolgens navigeer je naar het kopje " Logingegevens " en klik je op Logingegevens voor hostingpakket " . Hier zie je de actuele gegevens die je kan gebruiken om in te loggen in cPanel of een FTP programma zoals '' filezilla ''.

Mocht je het wachtwoord zijn vergeten, kan je op het knopje " Wachtwoord resetten "  klikken om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Mocht je nog vragen voor ons hebben kan je altijd terecht bij onze support, door in het dashboard op het praatballonnetje te klikken kan je een chat met ons starten. Of je kan een mailtje sturen naar support@xxlwebhosting.nl