Hoe kan ik ruimte vrijmaken in mijn hostingpakket?

Geüpdatet 1 year ago door Ruben Hiemstra

Eerst is het belangrijk om te kijken waar de meeste ruimte in het hostingpakket door gebruikt wordt. Zie hiervoor de de volgende wiki: Hoe kan ik zien welke bestanden en mappen veel ruimte innemen?

E-mail

Wanneer de meeste ruimte door de e-mail word ingenomen, is de eerste stap in het e-mailprogramma (bijvoorbeeld Outlook) de "verwijderde items" te legen. Wanneer het IMAP protocol gebruikt wordt (je kan dan e-mail op meerdere devices bekijken), blijft de e-mail die in de verwijderde items staat op de server staan, totdat je deze daadwerkelijk leegt.

Veel e-mails met een bijlage van meerdere MB's zorgen er ook voor dat het pakket sneller vol loopt dan bij e-mail met slechts kleine bijlagen. Om ruimte vrij te maken kan je een aantal van deze e-mails lokaal op de computer opslaan.

Website
Word de meeste ruimte ingenomen door de website? Kijk dan eerst of er geen files aanwezig zijn met de naam error_log. Deze files kunnen bij fouten in de code van jouw website erg groot worden en daarmee veel ruimte innemen.

Bij het updaten van je website blijven vaak de "bronbestanden" staan, deze kan je weg halen. Zo zijn dat bij Joomla bijvoorbeeld vaak Joomla_Update_ bestanden en bij WordPress in de Upload mappen. In de regel kunnen bestanden in een tmp map altijd zonder problemen weg. Mocht je iets teveel verwijderen? Geen nood, wij bieden backups tot 10 dagen terug in de tijd.

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met ons support team.