Wat zijn de mailgegevens van OX basic?

Geüpdatet 5 months ago door Ruben Hiemstra

In het artikel "Hoe maak ik een mailadres aan?" heb je kunnen lezen hoe je een e-mailadres kunt maken. In dit artikel leggen we uit wat je nodig hebt om het e-mailadres in te stellen op je computer, telefoon of tablet.

Omdat elk soort apparaat of e-mail programma op een ander manier ingesteld moet worden geven we hieronder de gegevens die elk programma nodig heeft, we gaan niet in op het instellen van specifieke programma's of apparaten.

Server voor inkomende mail(imap): imap.xxlwebhosting.com
Poort voor inkomend mail: 993(met SSL)
Server voor uitgaande mail(SMTP): smtp.xxlwebhosting.com
Poort voor uitgaande mail: 465(met SSL)

Gebruikersnaam: Het volledige e-mailadres(Bijvoorbeeld info@jedomein.nl)
Wachtwoord: Datgene wat je zelf hebt ingesteld

Gebruikersnaam en wachtwoord zijn ook nodig voor de server voor uitgaande e-mail. Voor zowel de server voor inkomende mail als de server voor uitgaande mail adviseren wij om SSL te gebruiken, zonder gebruik van SSL kan het versturen van e-mail bij sommige internetproviders niet werken.

Wij adviseren om gebruik te maken van imap indien je je e-mail op meerdere apparaten en/of locaties wil kunnen zien. Bij imap blijven e-mails standaard op de mail server staan. Er is daarnaast ook nog de mogelijkheid om gebruik te maken van pop3 voor inkomende e-mail, hierbij wordt e-mail niet achtergelaten op de server maar lokaal op je computer opgeslagen.

Server voor inkomende mail(pop3): pop.xxlwebhosting.com
Poort voor inkomend mail: 995(met SSL)
Server voor uitgaande mail(SMTP): smtp.xxlwebhosting.com
Poort voor uitgaande mail: 465(met SSL)