Hoe koppel ik een domeinnaam aan mijn hostingpakket?

Geüpdatet 6 months ago door Ruben Hiemstra

Mocht je nog niet ingelogd zijn op ons dashboard, ga dan naar https://dashboard.xxlwebhostin... . Log in met de gegevens die je van ons hebt ontvangen.

Klik in het linkermenu op " Webhosting " en kies voor het knopje " beheren " achter het pakket waar je het domein aan wilt koppelen.

Scroll naar beneden totdat je het kopje Gekoppelde domeinen tegenkomt. Hier kan je kiezen als wat je het domein wilt toevoegen :

Alias domein: Dit is een domein die doorgestuurd wordt naar een ander domein, het hoofddomein van het hosting pakket. Je kan hiervoor wel mailadressen voor aanmaken.

Extra website: Dit is een domein die los komt te staan in je hosting pakket. Hij krijgt een aparte map in je hosting pakket, het domein verwijst hier heen. Je kan hiervoor mailadressen aanmaken en een aparte website.

Kies voor een van de opties, je zal dan worden doorgelinkt naar het control panel ( cPanel ) van het hostingpakket. Vul hier de benodigde gegevens in en klik op " Add Domain "

Wanneer het domein succesvol gekoppeld is kan je deze terugvinden in het overzicht / dashboard . Mocht je nog vragen hebben kan je altijd terecht bij onze support. Door in het dashboard op het praatballonnetje te klikken, kan je een chat met ons starten.