Hoe wijzig ik mijn PHP versie?

Geüpdatet 8 months ago door Ruben Hiemstra

Middels de PHP Selector in cPanel is het mogelijk om de PHP versie te wijzigen. Momenteel bieden wij versie 5.5, 5.6 en 7.0 aan. Deze worden regelmatig geupdate en uitgebreid met nieuwe versies.

Om de PHP versie te wijzigen log je in op cPanel, dat kan je op 2 manieren doen:

Via het Dashboard

Mocht je nog niet ingelogd zijn op ons dashboard, ga dan naar https://dashboard.xxlwebhosting.com . Log in met de gegevens die je van ons hebt ontvangen. Klik in het linkermenu op "Webhosting" en klik vervolgens op " inloggen "om direct in te loggen op het cPanel.

cPanel

Om direct in te loggen op het cPanel kan je naar jedomeinnaam.nl/cpanel of cpanel.jedomeinnaam.nl gaan en inloggen met de loggingegevens van je hostingpakket. Mocht je deze de gebruikersnaam / wachtwoord niet meer weten, kan je deze terugvinden en eventueel wijzigen in het dashboard. Navigeer daarvoor naar Webhosting > beheren > logingegevens voor hostingpakket.

Wanneer je bent ingelogd op het cPanel klik je op '' Select PHP Version " onder het blokje Software.

Achter Current PHP version staat de versie die momenteel actief is. Onder deze Current PHP version kan je een andere versie kiezen.

Selecteer hier de gewenste versie en klik op "Set as current".

Indien nodig kan je extra modules aanzetten door deze aan te klikken onder de optie om de PHP versie te wijzigen.

Vergeet niet op Opslaan te klikken wanneer de gewenste modules geselecteerd zijn. Mochten er nog vragen zijn kan je altijd terecht bij onze support, door in het dashboard op het praat ballonnetje te klikken kan je een chat met ons starten.