Hoe installeer ik reCaptcha voor wordpress?

Geüpdatet 11 months ago door Ruben Hiemstra

Steeds vaker vinden er bruteforce aanvallen plaats op de Wordpress admin login formulieren. Bots of hackers proberen dan het wachtwoord te raden om in te loggen op je Wordpress site. Afhankelijk van op hoeveel sites dit gelijktijdig dit gebeurd kan 1 site of de hele server offline gaan. Vaak resulteert het in traagheid van je website.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een re-captcha toevoegt aan je Wordpress admin login formulier. Re-captcha van Google vindt je op steeds meer websites, je herkent het aan het zinnetje "ik ben geen robot".

Stap 1: Log in op je Wordpress admin en ga naar nieuwe plugin toevoegen.
Stap 2: Zoek op Login No Captcha reCAPTCHA

Stap 3: Klik bij de plugin Login No Captcha reCAPTCHA op nu installeren
Stap 4: Klik op activeren
Stap 5: Je krijgt vervolgens onderstaande melding. Klik bij de melding: "Login NoCaptcha has not been properly configured. Click here to configure" op click here.

Stap 6: Je kan bij de instellingen van de plugin doorklikken naar google voor het aanmaken van de benodigde keys.

Stap 7: Je kan nu voor 1 of meerdere domeinen een key aanmaken. Vul de domeinen in en klik op register

Stap 8: De site key en secret key kopieer je, deze vul je in bij de plugin instellingen.

Stap 9: Nadat je de keys hebt ingevoerd en op save changes hebt geklikt moet je onderstaand voorbeeld te zien krijgen. Je bent nu klaar.