Hoe schakel ik 2 Factor Authentication in?

Geüpdatet 8 months ago door Ruben Hiemstra

Mocht je nog niet ingelogd zijn op ons dashboard, ga dan naar https://dashboard.xxlwebhosting.com . Log in met de gegevens die je van ons hebt ontvangen.

Klik vervolgens op het pijltje rechts van je naam en klik dan op "  Mijn gegevens ".

Klik achter 2 Factor authenticatie op " Inschakelen " . Je krijgt nu het volgende bordje, hier scan je de barcode met de Google Authenticator app of vul je handmatig de key in. Zodra dit succesvol gelukt is kan je nogmaals op " Inschakelen " klikken.

Wanneer dit proces succesvol verlopen is, zul je de volgende melding krijgen:

Je hebt nu succesvol 2 Factor authenticatie ingeschakeld voor je account. Mocht je nog vragen hebben kan je altijd terecht bij onze support. Door in het dashboard op het praatballonnetje te klikken, kan je een chat met ons starten.

Wat is 2 factor authenticatie?

Two factor authenticatie (ook wel Multi factor authentication genoemd) is een extra stap tijdens het login process. Two factor authentication wordt gebruikt in applicaties tijdens de authenticatie proces bovenop de normale authenticatie. Als een hacker je gebruikersnaam en wachtwoord heeft kan hij er nog niks mee. Wij maken gebruik van "Google Authenticator". Dit is een app voor op je smartphone. Die kan je downloaden via de appstore van apple en de playstore van google.

2 Factor Authenticatie inschakelen

1. Download de app.
2. Open de app.
3. Klik in het dashboard op: 2 factor authenticatie inschakelen.
4. Scan de qr-code met de telefoon.
5. Klik daarna weer op: Inschakelen.

Nu doet hij het, nu wordt je bij het inloggen gevraagd naar de code in de app. Zodra je inlogt open je de app op je telefoon en vul je de 6 cijferige code in op het dashboard.

2 Factor Authenticatie uitschakelen

Als je 2 Factor Authenticatie is ingeschakeld en deze wil je uitschakelen klik je op de knop " Uitschakelen ". En vervolgens weer op uitschackelen

Telefoon kwijt of andere telefoon?

Mocht dit gebeurd zijn, is dat geen probleem. Neem dan contact met ons op via: support@xxlwebhosting.nl. Dan kunnen wij het voor je uitschakelen.