Hoe stel ik OX premium in op android?

Geüpdatet 11 months ago door Ruben Hiemstra

Het installeren van een account van Open-Xchange premium op Android komt in grote lijnen overeen met die voor de verschillende andere merken. We gaan in deze beschrijving uit van de Samsung Galaxy S2 en Galaxy Tab2. Bij andere toestellen of Androidversies kan dit lichtelijk afwijken. Het is belangrijk om te weten dat het een Exchange (Active Sync) account moet zijn.

We gaan ervan uit dat u nog geen e-mailadres hebt ingesteld. Is dit wel het geval, contoleer dan of u gebruik maakt van een POP-account of IMAP-account.
(Hebt u een POP-account en wilt u overstappen, zorg dan voor een goede back-up!).

Start het standaard e-mailprogramma van uw Androidtelefoon of Androidtablet.

1. - Vul uw e-mailadres en wachtwoord in en kies voor Handmatig instellen.
  2. - Kies nu het type account en kies voor Microsoft Exchange/ActiveSync.
  3. - Vul in het onderstaande scherm Domeingebruikersnaam uw domeinnaam in (zonder www), gevolgd door het begin van uw e-mailadres, bijvoorbeeld domein.nl/info voor info@domein.nl. Mocht dit niet werken gebruik dan domein.nl\info
  4. - Bij Exchange server vult u ox.xxlwebhosting.com in.
  5. - Klik op Volgende. Het programma zoekt nu naar de server. Dit kan even duren.
  6. - In het laatste scherm kunt u de serverinstellingen aanpassen. U kunt deze instellingen ongewijzigd laten en op Volgende klikken.
  7. - Als laatste geeft u de naam op waarmee u het account wilt bewaren en klikt op Gereed.