Hoe kloon ik een website met Installatron?

Geüpdatet 7 months ago door Ruben Hiemstra

Om een kloon te maken van een website met installatron moet je eerst inloggen op het cPanel, dit kan je op 2 manieren doen:

Via het Dashboard

Mocht je nog niet ingelogd zijn op ons dashboard, ga dan naar https://dashboard.xxlwebhosting.com . Log in met de gegevens die je van ons hebt ontvangen. Klik in het linkermenu op "Webhosting" en klik vervolgens op " inloggen "om direct in te loggen op het cPanel.

cPanel

Om direct in te loggen op het cPanel kan je naar jedomeinnaam.nl/cpanel of cpanel.jedomeinnaam.nl gaan en inloggen met de loggingegevens van je hostingpakket. Mocht je deze de gebruikersnaam / wachtwoord niet meer weten, kan je deze terugvinden en eventueel wijzigen in het dashboard. Navigeer daarvoor naar Webhosting > beheren > logingegevens voor hostingpakket.

Wanneer je ingelogd bent op cPanel, ga je eerst naar de geïnstalleerde installatron websites en zoek je naar de Originele Website. Hier zet je een vinkje achter de website en klik je op "klonen".

In het menu dat opent vul je de juiste gegevens in, zoals database gegevens en de bestemming.

Als je alles hebt ingevuld kan je op "klonen" drukken, er zal dan een voortgangsbalk getoond worden met daarboven informatie over wat er wordt gedaan.

Nadat het kopiëren klaar is, zal je in je installatron applicatielijst 2 websites zien, 1 originele website en 1 kloon van die website.

Je hebt nu succesvol een kloon gemaakt in installatron. Mocht je nog vragen hebben kan je altijd terecht bij onze support, door in het dashboard op het praat ballonnetje te klikken kan je een chat met ons starten.