Hoe activeer ik een SSL Certificaat op mijn domein?

Geüpdatet 11 months ago door Ruben Hiemstra

Mocht je nog niet ingelogd zijn op ons dashboard, ga dan naar https://dashboard.xxlwebhostin... . Log in met de gegevens die je van ons hebt ontvangen.

Klik vervolgens in het linkermenu op "Webhosting" en klik op beheren achter het hosting pakket wat je wil beheren.

Klik onderaan de pagina op de groene knop "SSL Certificaten aanvragen".

Nu wordt er een SSL aangevraagd voor alle domeinen plus alle subdomeinen in het hostingpakket.

Wanneer je op " Aanvragen " klikt, zal het SSL certificaat automatisch geïnstalleerd worden.

Je hebt nu succesvol een SSL certificaat aangevraagd, je kan onderaan de pagina onder het kopje '' SSL Beveiliging '' een overzicht vinden van je SSL certificaten. Mocht je nog vragen hebben kan je altijd terecht bij onze support. Door in het dashboard op het praatballonnetje te klikken, kan je een chat met ons starten.

Let op! Ssl certificaten bieden wij gratis aan als je deze zelf aanvraagt via het dashboard. Hieronder vind je informatie voor als de aanvraag mislukt.

Aanvraag procedure/ Waarom mislukt mijn aanvraag

Belangrijk om te weten is wat er op de achtergrond gebeurd bij de aanvraag van een ssl certificaat, de aanvraag kan namelijk mis gaan. In je hosting pakket(public_html) wordt een mapje .well-known aangemaakt waar een tekstbestandje in wordt aangemaakt. Dit bestandje moet voor de buitenwereld toegankelijk zijn omdat de ssl provider comodo hiermee een verificatie doet. Zorg er dus voor dat het txt bestand niet geblokkeerd wordt door je .htaccess bestand.

Wat is een SSL certificaat?

SSL staat voor Secure Sockets Layer en zorgt ervoor dat de datastroom tussen de website en de bezoeker niet leesbaar is voor anderen. Vertrouwelijke informatie die klanten naar een website sturen (zoals wachtwoorden, persoonsgegevens of betaalinformatie) kan gestolen worden. Hackers worden steeds slimmer; websites worden gekopieerd waardoor het lijkt dat je op de goede website zit maar in werkelijkheid zit je op een vervalste website waardoor je gevoelige informatie weggeeft aan criminelen. SSL geeft een website identiteit.