Hoe filter ik de mail in cPanel?

Geüpdatet 7 months ago door Ruben Hiemstra

Om de mail te filteren in cPanel moet je hier eerst op inloggen, dat kan je op 2 manieren doen :

Via het Dashboard

Mocht je nog niet ingelogd zijn op ons dashboard, ga dan naar https://dashboard.xxlwebhosting.com . Log in met de gegevens die je van ons hebt ontvangen. Klik in het linkermenu op "Webhosting" en klik vervolgens op " inloggen "om direct in te loggen op het cPanel.

cPanel

Om direct in te loggen op het cPanel kan je naar jedomeinnaam.nl/cpanel of cpanel.jedomeinnaam.nl gaan en inloggen met de loggingegevens van je hostingpakket. Mocht je deze de gebruikersnaam / wachtwoord niet meer weten, kan je deze terugvinden en eventueel wijzigen in het dashboard. Navigeer daarvoor naar Webhosting > beheren > logingegevens voor hostingpakket.

Cpanel bied de mogelijkheid om je inkomende e-mail te filteren. Er zijn hiervoor twee soorten, filters voor alle e-mailadressen (Algemene e-mail filters) of filters voor een specifiek e-mailadres (e-mail filters).

Filters kunnen handig zijn als je veel spam ontvangt van dezelfde afzender of hetzelfde onderwerp. Door op Create filter ( Global Email Filters ) of op Manage filters > Create filter ( Email filters ) te klikken kan je een filter aanmaken.

Wanneer je op Create klikt zal de regel aangemaakt worden met de criteria die je net hebt ingesteld. Wanneer dit proces succesvol verlopen is krijg je de volgende melding te zien:

Filter Regels en Criteria

Optie

Beschrijving

Van

Het e-mailadres van de afzender van het bericht.

Onderwerp

De onderwerpregel van het bericht.

Aan

Het adres waarnaar de afzender het bericht stuurt.

Reply Adres

Het adres waarop de afzender een reactie ontvangt.

Body

De inhoud van het bericht.

Elke Header

Elk gedeelte van de header van het bericht.

Elke ontvanger

Elke ontvanger van het bericht.

Is niet eerder bezorgd

Het systeem onderzoekt alleen berichten die in de rij voor bezorging blijven.

is een Foutmelding

Het systeem onderzoekt alleen foutmeldingen verzonder door een automatische melding.

Lijst ID

De mailing lists van het account.

Operators

Optie

Beschrijving

is gelijk aan

Exacte matches voor een gedefinieerde string.

matcht regex

Matcht de gebruikelijke uitdrukking

bevat

Is een string die jij definieert.

Bevat niet

Bevat niet de gedefinieerde string.

begint met

Begint met de gedefinieerde string.

eindigt met

Eindigt met de gedefinieerde string.

begint niet

Begint niet met de gedefinieerde string.

eindigt niet met

Eindigt niet met de gedefinieerde string.

komt niet overeen

Komt niet exact overeen met de gedefinieerde string.

Acties

Actie

Beschrijving

Verwijder Bericht

Het inkomend bericht wordt verwijderd zonder foutmelding.

Redirect naar e-mail

Het bericht wordt doorgestuurd naar een ander e-mailadres dat jij aangeeft.

Fout met bericht

Het bericht is verwijderd en een foutmelding wordt automatisch verzonden.

Stop Verwerking Regels

Alle filter regels worden overgeslagen.

Bezorg naar map

Het bericht is bezorgd in een specifieke map.

Pipe naar een programma

Het inkomend bericht is verzonden naar een gespecificeerd programma.