Hoe kan ik het Spf-record toevoegen of bewerken?

Geüpdatet 7 months ago door Ruben Hiemstra

Sender Policy Framework (SPF) is een methode om SPAM tegen te gaan. Dit record wordt steeds belangrijker. Een SPF record is een TXT record welke onderdeel is van de DNS van een domein. Dit TXT record geeft aan welke IP adressen en hostnames(servers) gebruikt mogen worden voor het verzenden van email uit naam van het domein.

Belangrijk! Volg altijd onderstaande instructies en ga niet zelf in de dns het spf record aanpassen. Dit om te voorkomen dat een eventuele wijziging door ons wordt overschreven bij een update.

Om het SPF-record toe te voegen of te bewerken moet je eerst inloggen op het cPanel, dat kan je op 2 manieren doen :

Vanuit het Dashboard
Mocht je nog niet ingelogd zijn op ons dashboard, ga dan naar https://dashboard.xxlwebhosting.com. Log in met de gegevens die je van ons hebt ontvangen.

Klik in het linkermenu op "Webhosting" en klik op het kopje "Inloggen". Hiermee kom je in het hoofdscherm van cPanel.

Vanuit cPanel
Je kan ook direct inloggen op het cPanel, dat doe je door naar jedomeinnaam.nl/cpanel of cpanel.jedomeinnaam.nl te gaan. Vervolgens log je in met de loggingegevens van je hostingpakket.

Toevoegen van een SPF record in cPanel

Wanneer je bent ingelogd op het cPanel, klik je op " Authentication " of  " verificatie " ( Nederlands ) onder het kopje Email

Vervolgens kan je hier bepaalde dingen toevoegen en/of wijzigen aan het SPF-record.

Mocht je nog vragen hebben kan je altijd terecht bij onze support, door in het dashboard op het praat ballonnetje te klikken kan je een chat met ons starten.

Belangerijk!

Elke domeinnaam krijg een standaard SPF-record toegewezen, die ziet er als volgt uit:

v=spf1 +a +mx +ip4:109.71.52.23 +include:relay.mailchannels.net ~all