Ik wil extern inloggen op mysql database, hoe werkt dat?

Geüpdatet 8 months ago door Ruben Hiemstra

Mocht je nog niet ingelogd zijn op ons dashboard, ga dan naar https://dashboard.xxlwebhosting.com . Log in met de gegevens die je van ons hebt ontvangen.

Klik in het linkermenu op "Webhosting" en selecteer het hosting pakket die je wilt beheren. Klik vervolgens op '' Inloggen op cPanel '' onder het kopje  '' Veel voorkomende acties " , om in te loggen op je hostingpakket.

Voor het extern kunnen benaderen van de database met bijvoorbeeld HeiiSQL zijn er een paar stappen nodig.

1. Navigeer naar het kopje Databases en klik vervolgens op '' Externe MySQL ".
  2. Vul onder " Toegangshost toevoegen " het IP-adres aan vanwaar je verbinding wilt maken. Via bijvoorbeeld https://www.whatismyip.com/ kun je jouw IP-adres vinden.
  3. Klik op Host toevoegen en het IP-adres zal worden toegevoegd.
  4. Stuur vervolgens een e-mailbericht naar ons support team ( support@xxlwebhosting.nl ) met jouw IP-adres en domeinnaam. Wij voegen dan jouw IP-adres toe aan de firewall, zodat je vanaf dat moment verbinding kan maken vanaf een externe locatie met jouw database.

Mocht  je nog vragen hebben kan je altijd terecht bij onze support. Door in het dashboard op het praatballonnetje te klikken, kan je een chat met ons starten.