Hoe wijzig ik de PHP instellingen?

Geüpdatet 8 months ago door Ruben Hiemstra

Middels de PHP Selector in cPanel is het mogelijk om de PHP instellingen te wijzigen. Dit is alleen mogelijk voor de niet native PHP versie.

Om de PHP instellingen te wijzigen moet je inloggen op het cPanel, dat kan je op 2 manieren doen:

Via het Dashboard

Mocht je nog niet ingelogd zijn op ons dashboard, ga dan naar https://dashboard.xxlwebhosting.com . Log in met de gegevens die je van ons hebt ontvangen. Klik in het linkermenu op "Webhosting" en klik vervolgens op " inloggen "om direct in te loggen op het cPanel.

cPanel

Om direct in te loggen op het cPanel kan je naar jedomeinnaam.nl/cpanel of cpanel.jedomeinnaam.nl gaan en inloggen met de loggingegevens van je hostingpakket. Mocht je deze de gebruikersnaam / wachtwoord niet meer weten, kan je deze terugvinden en eventueel wijzigen in het dashboard. Navigeer daarvoor naar Webhosting > beheren > logingegevens voor hostingpakket.

Zoek naar het blokje Software en klik op "Select PHP version"

Achter de selectie mogelijkheid voor een andere PHP versie en het overzicht welke PHP versie momenteel actief is, heb je de mogelijkheid "Switch to PHP options". Klik hier op.

Klik op een waarde om deze aan te kunnen passen. We raden aan de volgende opties niet aan te passen:include_path, max_execution_time, max_input_time, memory_limit, session.save_path .Het aanpassen van deze waardes kan er voor zorgen dat de website niet meer werkt of regelmatig onbereikbaar wordt.

Mocht je nog vragen hebben kan je altijd bij onze support terecht, door in het dashboard op het praat ballonnetje te klikken kan je een chat met ons starten