Hoe kan ik mijn DNS aanpassen?

Geüpdatet 6 months ago door Ruben Hiemstra

Mocht je nog niet ingelogd zijn op ons dashboard, ga dan naar https://dashboard.xxlwebhosting.com . Log in met de gegevens die je van ons hebt ontvangen.

Klik vervolgens in het linkermenu op "Webhosting" en selecteer het hosting pakket die je wil beheren. Klik bovenaan op het onder het kopje " Veel voorkomende acties '' op "DNS Instellen".

Je zal nu worden doorgelinkt naar het cPanel. Door op '' Manage " te klikken krijg je een overzicht van alle zone records voor het domein. In dit scherm kan je vervolgens DNS records toevoegen, verwijderen of wijzigen.

Let op: Dit kan grote impact hebben op je domein!

DNS record aanmaken: Hiermee kan je een nieuwe DNS record aan, kies 1 van de onderstaande opties:
A record: Een A-Record vertaald een naam naar een IP-Adres.
- AAAA recordEen AAAA-record vertaald een naam naar een IPv6-Adres.
- CNAME record: Een CNAME-Record verwijst naar een A-Record.
- MX record: Het MX-Record is vereist voor een correcte afhandeling van de mail.
- TXT record: Een TXT-record levert een tekstuele informatie aan bronnen buiten uw domein.
- SRV Record:
Een SRV-record (of Service-record) kan worden gebruikt om via DNS te achterhalen welke server een bepaalde service levert voor een domein

Vul daarna de juiste gegevens in.

Achter elk DNS-Record staat een actie knopje. Hiermee kan je het DNS-Record wijzigen of verwijderen.