Hoe activeer ik de Whois privacy?

Geüpdatet 5 months ago door Ruben Hiemstra

Mocht je nog niet ingelogd zijn op ons dashboard, ga dan naar https://dashboard.xxlwebhosting.com . Log in met de gegevens die je van ons hebt ontvangen.

Klik vervolgens in het linkermenu op "Domeinen" en selecteer de domeinnaam die je wil beheren. Scroll naar beneden tot je het kopje Houdergegevens.

Hier kan je zien of de whois privacy in- of uitgeschakeld staat.

Staat hij ingeschakeld? Klik dan op de knop: Whois privacy uitschakelen om het uit te schakelen.

Staat hij uitgeschakeld? Klik dan op de knop: Whois privacy inschakelen om het in te schakelen.

Wat is whois privacy?

Elk domein heeft houder gegevens. Hierin staan de gegevens van de eigenaar van het domein. Dit kan iedereen zien die dit opzoekt. Veel mensen willen dit niet en schakelen de whois privacy in. Dan is niet alles meer zichtbaar, hieronder een voorbeeld:

Let op!: Het is niet voor elke extensie beschikbaar.