Hoe zet ik een backup van bestanden terug?

Geüpdatet 2 months ago door Ruben Hiemstra

Een backup van bestanden terugzetten vanuit de automatische backup kan je makkelijk zelf doen via de volgende stappen.

Log direct in op het cPanel, dat kan je doen door naar jedomeinnaaam.nl/cpanel of cpanel.jedomeinnaam.nl te gaan.

Login gegevens cPanel vergeten?

Mocht je de login gegevens van je cPanel zijn vergeten, log dan in op het dashboard. In het dashboard ga je naar webhosting en vervolgens klik je op beheren achter het betreffende hostingpakket.

Bakup terugzetten
In het cPanel klik je eerst op "R1Soft Restore Backups", deze kan je vinden onder het kopje " FILES ".

In het volgende menu klik je op het

icoontje bij de datum waarvan je de backup terug wil zetten.

In het daaropvolgende menu kan je dubbelklikken op de home folder.

In de home kan je alle verschillende folders op jouw hostingpakket vinden, waaronder bijvoorbeeld de public_html. Als je deze wil terugzetten vink je deze aan.

Na het aanvinken klik je bovenin op "Restore Selected".

En dan op "Restore".

Vervolgens zal R1Soft de bestanden terugzetten.