Hoe zet ik een backup van de database terug?

Geüpdatet 7 months ago door Ruben Hiemstra

Om een backup terug te zetten van de database, moet je direct inloggen op het cpanel. Dat kan je doen door naar jedomeinnaam.nl/cpanel of cpanel.jedomeinnaam.nl te gaan en inlogd met de loggingegevens van het hostingpakket. Mocht je deze niet meer weten, kan je ze terugvinden in het dashboard onder Webhosting > Beheren > Logingegevens voor hostingpakket

Nu je bent ingelogd op het cPanel, klik je op R1Soft Restore Backups.

In het volgende menu klik je op het

icoontje bij de datum waarvan je de backup terug wil zetten.

Vervolgens klap je "Databases" open en kies je de Databases of Tabels die je wil terugzetten door hier een vinkje voor te zetten en vervolgens klik je op "Restore Selected". (Let op!: de database moet al wel aanwezig zijn alvorens je ze kan terugzetten)

Hierna zal de software de backups terugzetten.

Je hebt nu een backup van een database teruggezet. Mocht je nog vragen hebben kan je altijd terecht bij onze support. Door in het dashboard op het praat ballonnetje klikken kan je een chat met ons starten.