Hoe stel ik mijn FTP programma in?

Geüpdatet 5 months ago door Ruben Hiemstra

In dit help-artikel leg ik uit hoe je met een FTP programma in kan loggen op jouw webhosting pakket. In de voorbeelden gebruik ik het programma FileZilla in Windows, maar de stappen zijn in de meeste FTP programma's gelijk.

Om in te kunnen loggen is het belangrijk dat we eerst de logingegevens opvragen, dit kan je gemakkelijk doen via het "logingegevens opvragen" menu. Mocht je het wachtwoord vergeten zijn dan kan je deze opnieuw instellen in het dashboard onder Webhosting > Beheren > Logingegevens voor hostingpakket > Wachtwoord resetten.

Zodra je de juiste gegevens bij de hand hebt kunnen we alles instellen in FileZilla.

Bij host vul je het "ftp adres" in, welke je hebt kunnen vinden via de "logingegevens opvragen" link. Bij username vul je de juiste gebruikersnaam in en bij password het juiste wachtwoord. Eventueel kan je bij port nog poortnummer 21 invullen, echter in FileZilla is het voldoende om gewoon op Quickconnect te klikken.

Je hebt nu je FTP programma correct ingesteld. Mochten er nog vragen zijn kan je in het dashboard op het praat ballonnetje klikken om een chat met ons te starten.