Hoe voeg ik een extra domeinnaam toe aan mij hostingpakket?

Geüpdatet 3 months ago door Ruben Hiemstra

Het is bij XXL mogelijk om meerdere domeinnamen te koppelen aan je hostingpakket bij ons. Nadat je een domeinnaam bij ons hebt aangevraagd en deze met succes is geregistreerd of verhuisd, kun je deze koppelen aan een hostingpakket.

Om een extra domeinnaam toe te voegen aan het je hostingpakket kan je dit doen in het cPanel van je hostingpakket. Wanneer je hier ingelogd bent ( Hoe log ik in op cPanel? ), heb je onder het kopje " Domeinen " de keuze om een extra domein toe te voegen. Dit kan in de vorm van een alias domein (ook wel "parked domain" genoemd) of als extra domein (ook wel "add-on domain" genoemd).

Alias domein

Een alias domein wordt gekoppeld aan de hoofd-domeinnaam van je hostingpakket. De website die op je hoofd-domeinnaam staat (dat is dus de website in de public_html map), is dan ook onder alle alias domeinen bereikbaar.

Extra domein

Een extra domein wordt niet aan je hoofd-domeinnaam gekoppeld, maar aan een andere mapje / directory binnen je hostingpakket. Zo kun je een aparte website plaatsen op deze domeinnaam, zonder dat je daar een nieuw hostingpakket voor moet afnemen. Afhankelijk van welk hostingpakket je bij XXL hebt, kun je tot 5 extra domeinen/websites toevoegen.

Wanneer je de keuze hebt gemaakt kan je het koppelproces beginnen.

Alias :

1. Log in op het cPanel van je hostingpakket
  2. Klik op Aliassen onder het kopje Domeinen
  3. Typ hier de domeinnaam dat je wilt toevoegen, in de vorm van test.nl ( zonder http:// , https:// of www. )
  4. Klik op Add domain om het domein definitief toe te voegen.

Extra domein :

1. Log in het op cPanel van je hostingpakket
    2. Klik op Extra domeinen onder het kopje Domeinen
    3. Onder Nieuwe domeinnaam vul je de domeinnaam in die je wilt gaan koppelen
    4. Het vakje Subdomein kan je leeg laten, deze wordt automatisch aangevuld
    5. De Basismap is het extra mapje wat zal worden toegevoegd aan de public_html.  Deze kan je een andere naam geven, maar wij raden dit niet aan, deze wordt automatisch aangevuld als je deze leeg laat.
    6. Wanneer je alles hebt ingevuld kan je op Domein toevoegen klikken om het domein toe te voegen aan je hostingpakket.

Mocht je nog vragen hebben kan je altijd terecht bij onze support. Door in het dashboard op het praatballonnetje te klikken, kan je een chat met ons starten.