Hoe maak ik een backup?

Geüpdatet 5 months ago door Ruben Hiemstra

Om een backup te maken zal je eerst moeten inloggen op het cPanel van je hostingpakket, dat kan je op 2 manieren doen:

Via het Dashboard

Mocht je nog niet ingelogd zijn op ons dashboard, ga dan naar https://dashboard.xxlwebhostin... . Log in met de gegevens die je van ons hebt ontvangen. Klik in het linkermenu op "Webhosting" en klik vervolgens op " inloggen "om direct in te loggen op het cPanel.

cPanel

Om direct in te loggen op het cPanel kan je naar jedomeinnaam.nl/cpanel of cpanel.jedomeinnaam.nl gaan en inloggen met de loggingegevens van je hostingpakket. Mocht je deze de gebruikersnaam / wachtwoord niet meer weten, kan je deze terugvinden en eventueel wijzigen in het dashboard. Navigeer daarvoor naar Webhosting > beheren > logingegevens voor hostingpakket.

Nu je bent ingelogd op het cPanel klik je op '' Back-up '', dit kan je vinden onder het kopje Bestanden.

Vervolgens kies je de optie aan de hand van wat je wil backuppen, in dit geval kies ik voor een "Full website Backup".

In het menu wat volgt kan ik kiezen waar de backup heen moet en of ik een e-mailnotificatie wil als de backup klaar is.

Bij de Destination kan je kiezen voor:

Waarbij je dus ofwel in de Home Directory van het pakket een backup terug kan vinden, danwel een FTP server op kan geven om daar naartoe te backuppen.

In dit geval kies ik voor de Home Directory en druk ik op Generate Backup.

Nadat deze backup klaar is krijg je (als je dit aan hebt gezet) een mailtje binnen en kan je de backup vinden op de locatie naar keuze.

Mocht je nog vragen hebben kan je altijd terecht bij onze support. Door in het dashboard op het praatballonnetje te klikken, kan je een chat met ons starten.