Hoe activeer ik push mail op mijn iPhone?

Geüpdatet 11 months ago door Ruben Hiemstra

Pushmail is een email die bij ontvangst op de mailserver rechtstreeks wordt doorgestuurd naar je Iphone.

Wij ondersteunen Push mail voor de Iphone op al onze Cpanel servers. Voor Open Xchange helaas niet. Push mail werkt alleen via Imap.

We gaan er vanuit dat je reeds gebruik maakt van de standaard Ios mail app en deze ook al langere tijd hebt ingesteld. Voor mailadressen die je nieuw toevoegt werkt het direct al, voor bestaande niet. Instructies voor toevoegen nieuw account vind je hier: https://www.xxlwebhosting.nl/help/email/115001947549-hoe-stel-ik-email-op-mijn-iphone-in

Om de push mail werkend te krijgen is het voldoende om de mail app af te sluiten en opnieuw op te starten. Werkt dit niet dan herstart je je Iphone.

Als je bij instellingen naar mail->accounts gaat dan heb je een optie nieuwe gegevens, druk daarop en kijk bij het betreffend account of push actief is.

Push mail geeft geen notificatie op je lock scherm als je je telefoon in je broekzak hebt bijvoorbeeld. Je kan echter een contact als vip instellen om wel een push notificatie te ontvangen bij nieuwe mail afkomstig van dat specifieke contact.