Hoe kan ik een applicatie updaten in Installatron?

Geüpdatet 3 months ago door Ruben Hiemstra

Je kunt Installatron gebruiken om snel en makkelijk applicaties - zoals WordPress, Joomla, Drupal en Magento - te installeren op je hostingpakket bij ons. Nadat je een applicatie hebt geïnstalleerd, wil je deze natuurlijk ook updaten / upgraden. Regelmatig komen er nieuwe versies van deze applicaties uit waarin veiligheidslekken zijn gedicht en nieuwe mogelijkheden zijn toegevoegd. In dit artikel leg ik uit hoe je een geïnstalleerde applicatie met Installatron kunt upgraden.

Voordat je begint moet je inloggen op het cPanel van je hostingpakket, dat kan je op 2 manieren doen:

Via het Dashboard

Mocht je nog niet ingelogd zijn op ons dashboard, ga dan naar https://dashboard.xxlwebhosting.com . Log in met de gegevens die je van ons hebt ontvangen. Klik in het linkermenu op "Webhosting" en klik vervolgens op " inloggen "om direct in te loggen op het cPanel.

cPanel

Om direct in te loggen op het cPanel kan je naar jedomeinnaam.nl/cpanel of cpanel.jedomeinnaam.nl gaan en inloggen met de loggingegevens van je hostingpakket. Mocht je deze de gebruikersnaam / wachtwoord niet meer weten, kan je deze terugvinden en eventueel wijzigen in het dashboard. Navigeer daarvoor naar Webhosting > beheren > logingegevens voor hostingpakket.

Nu je ingelogd bent, kunnen wij beginnen:

Nadat je bent ingelogd op het control panel, ga je naar het "Web Applicaties" gedeelte. Hier zie je alle  applicaties staan die je met Installatron op je hostingpakket hebt geïnstalleerd. Klik op de applicatie die je wilt upgraden.

Als er een nieuwe versie voor je applicatie beschikbaar is, zie je de onderstaande upgrade knop staan. Klik hierop. Als je applicatie up-to-date is, dan zie je deze knop niet staan.

4. Er verschijnt een nieuw scherm waarin je een aantal opties voor de upgrade kunt opgeven:

- Bij "doel versie" kun je kiezen naar welke versie je wilt upgraden
        - Voor sommige applicaties, zoals Wordpress, kun je onder het "Plugins en themas" aangeven of je de plugins en thema's ook wilt upgraden naar de laatste versies.
        - Onder het "Reservekopie" gedeelte kun je aangeven of Installatron eerst nog een backup moet maken van je applicatie, voordat de upgrade wordt uitgevoerd. Mocht er wat mis gaan en je site na de upgrade niet meer werken, dan kun je deze backup terugzetten. Let er wel op dat je ruimte vrij is binnen je hostingpakket om de reservekopie te kunnen maken.

Als alles goed staat, klik je op de "Update" knop onderin.

5. Installatron gaat vervolgens je applicatie backuppen (als je daarvoor gekozen hebt), en je applicatie daarna upgraden naar de laatste versie.