Hoe kan ik bestanden uploaden naar mijn hostingpakket met de File Manager?

Geüpdatet 3 months ago door Ruben Hiemstra

Naast FTP, kun je ook gebruik maken van de File Manager optie in het control panel om bestanden te uploaden naar je hostingpakket bij ons. In dit artikel leg ik uit hoe dat in zijn werk gaat.

Voordat we beginnen moet je inloggen op het cPanel, dat kan je op 2 manieren doen:

Via het Dashboard

Mocht je nog niet ingelogd zijn op ons dashboard, ga dan naar https://dashboard.xxlwebhosting.com . Log in met de gegevens die je van ons hebt ontvangen. Klik in het linkermenu op "Webhosting" en klik vervolgens op " inloggen "om direct in te loggen op het cPanel.

cPanel

Om direct in te loggen op het cPanel kan je naar jedomeinnaam.nl/cpanel of cpanel.jedomeinnaam.nl gaan en inloggen met de loggingegevens van je hostingpakket. Mocht je deze de gebruikersnaam / wachtwoord niet meer weten, kan je deze terugvinden en eventueel wijzigen in het dashboard. Navigeer daarvoor naar Webhosting > beheren > logingegevens voor hostingpakket.

Nu je bent ingelogd op het cPanel kunnen wij beginnen, klik op Bestandsbeheer onder het kopje Bestanden.

Aan de linkerkant kun je de mappenstructuur zien. Je kunt een map open klappen door op het + symbool te klikken. Klik op de naam om naar deze map te gaan / om deze map te openen.

Er verschijnt een nieuw venster. Je kunt de " Bestand Selecteren " knop gebruiken om bestanden op je computer te selecteren die moeten worden geüpload naar je hostingpakket. Het is daarnaast ook mogelijk om bestanden te slepen naar het vak om deze te uploaden. Als je de optie "Overwrite existing files" aanvinkt, zullen eventuele bestanden die al met dezelfde naam bestaan op je hostingpakket, worden overschreven.

Nadat het bestand is geüpload, kan je teruggaan naar het bestandsbeheer. Je hebt nu succesvol een bestand geüpload naar je hostingpakket met de file manager ( bestandsbeheer ). Mochten er nog vragen zijn kan je altijd terecht bij onze support, door in het dashboard op het praat ballonnetje te klikken kan je een chat met ons starten.