Hoe maak ik een mailbox aan? (cPanel)

Geüpdatet 1 month ago door Ruben Hiemstra

In dit scherm kan je bezig gaan om het mail adres aan te maken, vul de volgende criteria in ;

Email adresJe email adres die je wil aanmaken.
Wachtwoord: Vul hier je wachtwoord voor de nieuwe mailbox.
Wachtwoord ( Nogmaals )Vul hier nogmaals het wachtwoord in.                                                                      Quota: Hier kan je invullen hoeveel ruimte je maximaal tot je beschikking wilt hebben.

Wanneer je de bovenstaande gegevens hebt ingevuld kan je het account aanmaken door op " Create account te klikken. Vervolgens zie je het pas aangemaakte mail adres staan in het overzicht, door op " More " > " Access Webmail " te klikken zul je doorgeschakeld worden naar een scherm waar je de Default Webmail Application kan selecteren. Wij raden Roundcube aan. Een snellere methode om op in te loggen op de webmail is door in de adresbalk : https://jedomein.nl/webmail te gaan, log vervolgens in met de inloggegevens.

Je hebt nu succesvol een mail adres gemaakt in cPanel. Mocht je nog vragen hebben kan je altijd terecht bij onze support. Door in het dashboard op het praatballonnetje te klikken, kan je een chat met ons starten.

Mocht je de mailinstellingen kwijt zijn, kan je deze opvragen door de volgende link te klikken : https://www.xxlwebhosting.nl/help/logingegevens-opvragen

Vul hier je domeinnaam in en klik op "opvragen"

vervolgens die je rechts je mailinstellingen staan, gebruik deze voor je inkomende en uitgaande server!