Hoe stel ik een mail forwarder in? (cPanel)

Geüpdatet 6 months ago door Ruben Hiemstra

Mocht je nog niet ingelogd zijn op ons dashboard of cpanel, ga dan naar https://dashboard.xxlwebhosting.com . Log in met de gegevens die je van ons hebt ontvangen.

Klik in het linkermenu op "Webhosting" en klik vervolgens op het knopje "Beheren". Onder het kopje "Veel voorkomende acties'' zie je "Inloggen op cpanel'' staan, klik hier op.

Zoek in Cpanel naar " Doorstuurders "  of " Forwarders ", klik hierop.

Vervolgens klik je op " Add Forwarder " , hier kan je de mail forwarder instellen. Vul Address to Forward in en kies voor het juiste domeinnaam. Vul vervolgens het Forward to Email Address in en klik vervolgens op " Add Forwarder "

Wanneer dit proces succesvol verlopen is krijg je het onderstaande balkje. Je hebt nu succesvol een Forwarder ingesteld. Mocht je nog vragen hebben kan je altijd terecht bij onze support. Door in het dashboard op het praatballonnetje te klikken, kan je een chat met ons starten.

Wat is een forwarder?

Een forwarder is letterlijk vertaald een doorsturing, je kan hier email adressen door laten sturen naar een andere mailbox. Het mailadres van degene die doorgestuurd wordt, hoeft zelf geen mailbox te hebben. Je kan een mailadres naar meerdere mailadressen sturen. Bijvoorbeeld:

test@jedomein.nl bestaat als mailbox, je wil dat alle mails die gestuurd worden op: info@jedomein.nl worden doorgestuurd naar test@jedomein.nl. Die kan je doen door een forwarder te maken. Je maakt dan een forwarder aan voor info@jedomein.nl en wordt doorgestuurd naar test@jedomein.nl.

Uitleg knoppen:

Forwader toevoegen: Hiermee kan je een nieuwe forwarder aanmaken:
Email adres: Je vult alleen het stukje voor het @ in, als je meerdere domeinen hebt krijg je de optie om het door te sturen domein te selecteren.
- Stuurt door naar: Vul hier het mailadres in waar het naar toe gestuurd moet worden.
- Verwijderen: Je kan aangeven dat de mail naar een bepaald adres verwijderd moet worden en retour afzender moet met een boodschap.