Hoe stel ik mijn mail in op Outlook 2013/2016?

Geüpdatet 3 months ago door Ruben Hiemstra

In dit artikel leggen we uit wat je nodig hebt om het e-mailadres in te stellen op outlook 2016 of 2013

Als eerst is het belangrijk om te zien op welke server je bij ons staat. Ga hiervoor naar: http://welkeserver.xxlwebhosting.nl/ . Vul je domeinnaam in en druk op “Opvragen”. Nu krijg je te zien op welke server je staat, gebruik deze als je inkomende- en uitgaande server. Ik neem nu als voorbeeld ams0XX.yourwebhoster.com en test@jessespan.nl als email adres.

Automatisch instellen van accounts van Outlook voor je e-mail gebruiken

In veel gevallen kan Outlook je account instellen aan de hand van slechts een e-mailadres en een wachtwoord.

Open in Outlook het tabblad Bestand.

Klik onder Accountgegevens op Account toevoegen.

Vervolgens krijg je een schermpje te zien waarin je het het nieuwe e-mail adres kan opgeven, voer het nieuwe adres in en klik het vinkje aan bij " Ik wil mijn account handmatig instellen", onder Geavanceerde optiesWanneer je dat heb gedaan kan je op Verbinding maken klikken.

Je krijgt dan een schermpje te zien waarbij je de accounttype kunt kiezen, kies hier voor het juiste type mail account.

Wanneer je het accounttype geselecteerd hebt kom je in een scherm waar je de serverinstellingen kan aanpassen, gebruik hiervoor de instellingen die je in het begin van het artikel hebt opgezocht. Vul deze gegevens in en klik op volgende.

Voor IMAP:

Server inkomende mail: ams0XX.yourwebhoster.com
Server uitgaande mail: ams0XX.yourwebhoster.com

Voor POP3:

Server inkomende mail: ams0XX.yourwebhoster.com
Server uitgaande mail: ams0XX.yourwebhoster.com

Wanneer je de serverinstellingen hebt ingevoerd kan je het wachtwoord voor het account invullen.

Klik vervolgens op Verbinding maken om het toevoegen van het account te voltooien. Om te testen als het account daadwerkelijk werk adviseer ik je om dit te gaan testen. Dat kan je doen door naar Bestand > accountinstellingen te gaan, dubbel klik dan op het reeds toegevoegde e-mail adres. Je krijgt nu korte overzicht te zien van alle instellingen omtrent het account, als je op Accountinstellingen testen... wordt dit automatisch gedaan.

Sluit het test-scherm af en klik op volgende, je krijg dan een bordje te zien met een bevestiging dat het account goed is ingesteld. Klik vervolgens op Voltooien om dit venster af te sluiten. Het e-mail account is nu succesvol ingesteld op Outlook 2013/2016.

Mochten er nog vragen zijn kan je altijd bij onze support terecht. Door op het praat ballonnetje te klikken in het dashboard kan je een chat met ons starten.